placeholder for flash movie
Senén, 25 September 2017   English | Indonesia
:: Tepas Sakolébat Garut

Wewengkon Administratif
 

Kabupatén Garut mangrupakeun wewengkon anu dinamis, lumangsungna waktu berbagé dinamika, boh anu diharepkeun atanapi henteu nepikeun ayana parobahan dina sagala séktor.

Dina pamekaranana, Kabupatén Garut tuwuh jeung ngalaman parobahan anu cukup kaharti. Pikeun ngaronjatkeun parobahan jeung pertuwuhan éta, sababaraha kali dilaksanakeun pamekaran wilayah kacamatan, kalurahan jeung désa.  Nepikeun ka kiwari, Kabupatén Garut ngabogaan 42 Kacamatan, 21 Kelurahan, jeung 403 désa.  Kacamatan Cibalong mangrupakeun kacamatan anu ngabogaan wilayah paling lega nyaéta 6,97 % ti wilayah Kabupaten Garut atawa legana 21.359 Ha, sedengkeun Kacamatan Kersamanah mangrupakeun wilayah anu pangleutikna nyaéta 1.650 Ha atawa 0,54 %.
 


Daptar Ngaran Kacamatan, Lega sarta Jumlah Desa di Kabupaten Garut
( Klik ngaran ngaran kacamatan pikeun nempo propil Kacamatan maké basa Indonesia )

No
Ngaran Kacamatan
Lega (Ha)
Jumlah Désa/Kalurahan
1
9.483
7 Désa
2
17.703
5 Désa
3
10.874
7 Désa
4
13.444
12 Désa
5
6.776
4 Désa
6
13.244
5 Désa
7
19.844
12 Désa
8
17.232
9 Désa
9
4.411
7 Désa
10
21.359
10 Désa
11
17.225
11 Désa
12
5.679
6 Désa
13
6.769
9 Désa
14
4.042
4 Désa
15
12.495
11 Désa
16
12.382
11 Désa
17
7.763
18 Désa
18
4.995
17 Désa
19
2.888
5 Désa
20
8.088
16 Désa
21
3.517
6 Désa
22
5.971
12 Désa
23
4.670
12 Désa
24
1.871
7 Désa 5 Kalurahan
25
3.674
12 Désa 1 Kalurahan
26
2.771
11 Kalurahan
27
5.207
16 Désa 4 Kalurahan
28
2.804
8 Désa
29
1.819
8 Désa
30
4.252
7 Désa
31
3.883
11 Désa
32
2.328
4 Désa
33
6.246
15 Désa
34
7.351
12 Désa
35
1.935
8 Désa
36
4.143
11 Désa
37
1.650
5 Désa
38
1.990
5 Désa
39
3.731
14 Désa
40
7.359
14 Désa
41
3.407
7 Désa
42
9.238
23 Désa
Jumlah
306.519
424 Désa / Kalurahan
Sumber : BPN (Lega) jeung BPMPD (Jumlah Désa)
Pencét panah kiwa/katuhu dina Kibord sangkan pindah ka artikel séjén
Navigasi
September 2017
SuMoTuWeThFrSa
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
No Activities.
Stats Situs
IP Address : 54.81.88.93
Tautan Pilihan
spacer