placeholder for flash movie
Ahad, 24 September 2017   English | Indonesia
:: Tepas Sakolébat Garut

Lambang Daerah
 

Logo Garut

Perda No. 9 Tahun 1981
Ngeunaan
Lambang Daérah Kabupatén Garut

Pasal 1:
Lambang Daérah nyaéta hiji lukisan anu ngabogaan wentuk sarta ngalukiskeun niléy-niléy poténsi alam wewengkon Kabupatén Garut Tingkat II Garut.

Pasal 2:
(1)
Wentuk sarta ukuran Lambang Daérah nyaéta hiji perisai anu boga sudut 3, garis tungtung konéng kolot anu mangrupakeun pigura sarta ukuran lebar 3 jeung luhurna 4.
(2)
Lukisan :
 
a.
Langit bulao dina bagian tungtung luhur perisai.
 
b.
Bentang anu boga sudut 5 warna konéng emas cahayaan
 
c.
Gunung, warna bulao kolot, anu puncakna 5 ngagambarkeun Gn.Talaga Bodas, Gn.Cakrabuana, Gn. Cikuray, Gn. Papandayan, Jeung Gn. Guntur.
 
d.
Susukan, dilukiskeun 3 garis bodas, anu ngagambarkeun 3 susukan gedé di daérah Kabupatén Daérah Tingkat II Garut, nyaéta Susukan Cimanuk, Cikandang, sarta Cilaki
 
e.
Gelombang laut, 2 garis anu warnana bulao laut ngagambarkeun wates béh kulon Kabupatén Garut mangrupakeun Samudera Indonesia anu gelombangna gedé.
 
f.
Hamparan anu warnana héjo kolot dina parisai bagian handap ngagambarkeun kaayaan taneuh di Kabupatén Daérah Tingakt II Garut subur.
 
g.
Hiji jeruk Garut, anu warnana konéng, jeruk anu mangrupakeun hasil spesifik tina Kabupatén Daérah Tingkat II Garut anu disebut dimana-mana kusebutan jeruk Garut
(3)
Kalengkepan, mangrupakeun pita beureum anu perenahna dihandap jadi panahan perisai, kadua tungtungna aya lipetan sarta aya tulisan huruf bodas anu jéntréna :
"TATA TENGTREM KERTARAHARJA"
   
 
Pencét panah kiwa/katuhu dina Kibord sangkan pindah ka artikel séjén
Navigasi
September 2017
SuMoTuWeThFrSa
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
No Activities.
Stats Situs
IP Address : 217.182.132.180
Tautan Pilihan
spacer