placeholder for flash movie
Saptu, 22 Juli 2017   English | Indonesia
:: Tepas Kabeungharan Alam
 
Peternakan

Kabupatén Garut ngabogaan poténsi ternak (ingon-ingon) anu kacida hadéna. Produk anu pinunjul ternak  di Kabupatén Garut nyaéta Domba jeung Sapi Perah. Legana lahan anu ngangon di Kabupatén Garut kurang leuwih 2.651,65 Ha anu ngahasilkeun produksi pakan ternak lobana 93.187,08 Ton, nepi ka produktifitas lahan ngangon bisa ngahasilkeun pakan anu gedéna 28,29 Ton/Ha
Hasil populasi ternak Kabupatén Garut lamun dibandingkeun jeung taun 2003, rata-rata ngalaman pertuwuhan antara 0,2% nepi ka 18,66% salian ti meri (itik). Ningkatna pertuwuhan populasi éta dipiboga ngaliwatan fasilitas program mekarna ternak jeung breeding, boh tina dilaksanakeunana ku pamaréntah, anu miboga ternak atanapi swasta. Sedengkeun populasi unggas (hayam ras, hayam buras, jeung meri/itik) lobana dipangaruhan ku isu ayana wabah flu burung (Avian Influensa) anu nyerang ternak di Indonesia. Aya ogé, jumlah populasi jeung kapasitas produksi ternak anu gedé jeung unggas di Kabupatén Garut diuaraikeun dina data anu aya dihandap ieu.

Tabel Jumlah Populasi sarta Kapasitas Produksi Ternak Kabupaten Garut Tahun 2012

Jenis Ternak
Jumlah
Populasi
(Ekor)
Produksi
Daging (Ton)
Kulit (Lbr)
Susu (Ltr)
Telur (Kg)
Ternak
Besar
Sapi Perah
21.858
2.604,252
96,400
21.631.469
-
Sapi Potong
28.378
-
-
Kerbau
17.372
    807,367
3,260
-
-
Kuda -
-
-
-
-
Domba
788.582
   1.153,714
21,720
-
-
Kambing
81.923
350,051
-
-
-
Jumlah
938.113
4.915,384
121,380
21.631.469
0
Unggas
Itik
235.001
349,069
-
-
1.762,100
Ayam Buras
1.553.380
2.887,118
-
-
2.295,422
Ayam Ras Pedaging
538.703
2.393,601
-
-
-
Ayam Ras Petelur
-
-
-
-
Jumlah
2.327.084
5.629,778
0
0
4.560.633
Jumlah
3.265.197
9.545,162
121,380
21.631.469
4.560.633
Sumber : Dinas Peternakan, Perikanan dan Kelautan Kabupaten Garut, 2013
Pencét panah kiwa/katuhu dina Kibord sangkan pindah ka artikel séjén
Navigasi
July 2017
SuMoTuWeThFrSa
      1
345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stats Situs
IP Address : 207.46.13.14
Tautan Pilihan
spacer