placeholder for flash movie
Rebo, 23 Agustus 2017   English | Indonesia
:: Tepas Kabeungharan Alam
 
Tatanén
Paékonomian Kabupatén Garut ti taun ka taun didominasi ku séktor tatanén (pertanian), hususna pepelakan pangan. Ku ayana komposisi ieu Garut bisa disebut Kabupatén anu miboga basis tatanén. Séktor tatanén anu dijadikeun andelan Kabupatén Garut ngabogaan peluang ngadorong roda ékonomi Garut hususna, ogé bisa tumut andil kana paékonomian Jawa Barat.  

Tabél Kapasitas Produksi Tatanén Pepelakan Pangan 2012

No
Komoditi
Produksi
(Ton)
 Lega
(Ha)
A
Paré
 
 
1.
Paré Sawah
                                                                                                                                                    784.061           121.218
2.
Paré Gogo
                                                                                                                                                      81.396
24.259
 
Jumlah Paré
865.457
145.477
B
Palawija
 
 
1.
Jagong
365.687
51.594
2.
Kedelé
15.647
8.343
3.
Kacang Taneuh
     29.311
20.912
4.
Kacang Héjo
6.134
1.941
5.
Sampeu
531.693
27,821
6.
Hui
80.747
11.010
 
Jumlah Palawij
956.537
          121.621
C
Sayuran
 
 
1
Bawang Beureum
             12.171
1.301
2
Bawang Bodas
10 1
3
Bawang Daun
38.912
2.544
4
Kentang
120.048
5.126
5
Kubis
119.112
4.818
6
Kembang kol
3.100
200
7
Petsay
36.690
1.862
8
Wortel
28.517
1.407
9
Suung
                        0
0
10
Kacang Beureum
38.100
4.547
11
Kacang Panjang
11.621
922
12
Cabé Gedé
70.641
49.750
13
Cabé Rawit
19.251
1.512
14
Tomat
100.912
3.582
15
Térong
15.917
 
733
16
Buncis
14.416
955
17
Bonténg
14.539
875
18
Waluh Siem
22.504
549
19
Kangkung
3.831
305
20
Bayem
1.676
177
 
Jml. Sayuran
631.968
88.923
D
Bungbuahan
 
 
1
Alpuket
408.219
108,703
2
Balingbing
5,333
11.171
3
Dukuh/langsat/Kokosan
8,198
8.763
4
Kadu
84.604
53,703
5
Jambu Batu
47,468
69,029
6
Jambu Aér
12.679
21,034
7
Jeruk Siem/Keprok
107.581
208,305
8
Jeruk Gedé
889
1,772
9
Buah
280.027
229,850
10
Manggu
7.518
6.984
11
Nangka /Cempedak
34.734
55,402
12
Ganas
1.117
84,365
13
Gedang
31.442
109,381
14
Cau
1.725.250
7.614,723
15
Rambutan
66.483
74,201
16
Salak
856
3,592
17
Sawo
8.404
7,640
18
Markisa /Konyal
517
 4.327
19
Sirsak
48.741
35,526
20
Sukun
10.866
17,868
21
Tangkil
3.913
32.864
22
Peuteuy
51.075
65,503
 
Jml. Bungbuaha
2.955.801
8.792.563
E
Kekembangan/Tangkal hias
 
 
1
Anggrek
3.571
856
2
Anthurium
115.060
2.566
3
Anyelir
103
85
4
Gladiol
1.164
191
5
Sedep Malem
1.406
890
6
Dracaena
4.154
172
7
Melati
242
620
8
Palem
127
1.292
9
Kamboja Jepang
1.907
780
10
Euporbia 5.907
270
11
Pakis
1.670
70
12
Monstera 135
60
13 Soka 326 218
14 Xansifera 1.659 372
15 Anthurium Daun 381 280
20 Caladiun 275 152
 
Jumlah
152.153
12.035
F.
Pepelakan Ubar (kg)
 
 
1
Jahé
         3.765.807
1.710
2
Laja
               639.005
 466.496
3
Cikur
278.682
 263.860
4
Koneng
4.333.043
 1.805.254
5
Lampuyang
113.753
 81.486
6
Temu Lawak
255.707
 171.493
7
Keji Beling
115.890
 105.100
8
Kapulaga
303.634
   40
9
Temu Kunci
186.995
 1.034.931
10
Cangkudu
8.701
 200.315
11
Sambiloto
251.785
 3.800
12
Lidah Buaya
725
 150.645
 
Jumlah Pepelakan Ubar
10.224.297
 5.994.390
 

 Produk Pinunjul Tatanén

  Komoditas pinunjul anu dimaksud nyaéta komoditas anu diusahakeun dumasar pinunjulna  kompetitip ogé komperatif dititénan ku pamangfaatan téknologi anu saluyu jeung agroékosistem pikeun ningkatkeun niléy tambah jeung ngabogaan multiflier effect kana mekarna séktor ékonomi lain (Badan Agribisnis Deptan,1977) 
Pinilih komoditas  anu pinunjul ieu dumasar tina  netepkeun wewengkon jeung netepkeun pasar  nepi ka bisa diharepkeun ngajamin kasinambungan produksi kulantaran pamangfaatan anu pinunjul komparatif daérah sabagé basis pamekaran (spésifik atanapi pinunjul lokal), ogé bisa nuwuhkeun pusat – pusat (séntra) komoditas spésifik wewengkon anu ngadorong antara wilayah sacara dinamis jeung ngaronjatkeun intéraksi séktor produksi ogé pasar anu dinamis.

No
Komoditas
Kacamatan Sentra
Tujuan Pasar Salian Garut
Jumlah Rata-Rata (Ton)
Kota
1
Paré Sawah
Sa-Kabupaten Garut
903.856
Bandung , Jakarta
2
Jagong
Leles, Leuwigoong, Malangbong, Limbangan, Selaawi, Sukawening, Banyuresmi, Cilawu, Kadungora, Karangpawitan, Tarogong*, Wanaraja*
511.925
Bandung , Jakarta, Cirebon, Sukabumi
3
Kedelé
Cibalong, Karang Tengah, Leuwi Goong, Banyuremi, Cibatu, Talegong
9.975 
 
4
Kacang Taneuh
Caringin, Bungbulang, Pakenjeng, Cibalong, Cibatu, Malangbong, Limbangan, Selaawi, Cikelet, Pameungpeuk
30.017
Bandung, Jatim
5
Kentang
Cikajang, Bayongbong*, Bayongbong, Cisurupan, Sukaresmi, Samarang, Pasirwangi
223.452  
6
Kubis
Cikajang, Cigedug, Cisurupan, Sukaresmi, Samarang, Pasirwangi, Bayongbong
195.539
Bandung, Jakarta
7
Cabe Gedé
Talegong, Cikajang, Leles, Samarang, Pasirwangi. Tarogong*, Cisurupan, Wanaraja
82.403
Bandung, Jakarta, Batam
8
Toma
Cikajang, Bayongbong*, Cisurupan, Samarang, Pasirwangi, Tarogong*, Cigedug
89.403
Bandung, Jakarta, Batam, Yogyakarta
9
Wortel
Cikajang, Bayongbong*, Cisurupan, Cigedug
33.532
Bandung, Jakarta
10
Jeruk
Cikajang, Cisurupan,Sukaresmi, Samarang, Pasirwangi, Karangpawitan, Wanaraja*
  10.728 
 
11
Alpuket
Cikajang, Bayongbong, Cisurupan, Karangpawitan, Wanaraja, Samarang
61.981
Bandung, Jakarta, Tasik
12
Cau
Peundeuy, Cilawu, Wanaraja, Cikelet, Pameungpeuk, Cibalong, Cisompet
99.743
Bandung, Jakarta
13
Gedang
Karangpawitan, Banyuresmi, Leles
4.724
Bandung, Tasik

Katerangan :
*) Saacan dimekarkeun
Pencét panah kiwa/katuhu dina Kibord sangkan pindah ka artikel séjén
Navigasi
August 2017
SuMoTuWeThFrSa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
No Activities.
Stats Situs
IP Address : 54.224.75.202
Tautan Pilihan
spacer