placeholder for flash movie
Rebo, 23 Agustus 2017   English | Indonesia
:: Tepas Kabeungharan Alam  


Lingkup Sabudeureun  Hirup
Sakumna masalah jeung Kinerja
 
Sakumna masalah sarta Upayana

1. Sakumna masalah
 
  • Pemanasan global (global warming) anu ngajadikeun ku ngaronjatna konsentrasi gas rumah kaca (GRK) di atmosfer ku kituna  l umangsung éfék rumah kaca anu dampakna gede dina parobahan pola iklim.
  • Kaayaan kualitas cai walungan nunjukeun niley atawa konsentrasi anu ngaronjat sarta ngaleuwihan baku mutu ti hilir ka girang sarta ti taun ka taun utamana pikeun parameter COD, BOD di DAS Cimanuk.
  • Tacan maksimalna palaksanaan koordinasi kagiatan antara pamaréntah, propinsi, kabupatén/kota anu diindikasikeun tacan optimalna kinerja sarta hasil-hasil usaha ngandalikeun dina nyegah sarta ngurangan tingkat pencemaran sarta karuksakan lingkungan.
  • Tingkat kapadulian sarta kataatan masayarakat ka sagala rupa aturan pangendalian pencemaran sarta karuksakan lingkungan handap kénéh alatan kurang intensifna palaksanaan sosialisasi aturan anu geus ditetepkeun.
  • Usaha pangendalian pencemaran sarta karuksakan lingkungan di lapang tacan bisa dipigawé sacara luas nginget kawatesna aparat sarta sistem pangimeutan lingkungan.
  • Sinergitas kagiatan dina program kanaékan efektivitas ngokolakeun sarta konservasi sumber daya alam sarta lingkungan hirup masih dirojong ku program séjén anu patali, ku kituna sawatara kagiatan torobosan pikeun ngaronjatkeun laku-lampah soméah lingkungan ngaliwatan atikan sarta palatihan kader lingkungan sarta sosialisasi ngokolakeun lahan kritis (sakola berbudaya lingkungan) tacan lumangsung maksimal, atawa kagiatan nungkulan cekungan cai taneuh kritis tacan kalaksana sacara efektif.
  • Palaksanaan prosés pencapaian 80 % wewengkon lindung Kabupatén Garut masih aya dina hahalang wewengkon lindung non leuweung, alatan sawaréh patali jeung taneuh anu boga status hak milik, di mana ngokolakeun lahan pohara ngagantung ka pamahaman nu boga lahan kana niley-niley ekologi, ékonomi sarta sosial ti lahan.
  • Tacan efektifna usaha mekanisme ngendalikeun kana pamangfaatan rohang anu henteu luyu kalayan kaidah konservasi anu diindikasikeun masih luhurna alih fungsi lahan kalayan fungsi lindung jadi lahan budidaya.
  • Usaha rehabilitasi lahan kritis tacan lumangsung efektif, alatan dina palaksanaanana aya sagala rupa hahalang kawas usum halodo panjang, gangguan ingon-ingon, jeung sajabana.
  • Tumuruna kaanekaragaman hayati (biodiversity loss).
2. Upayana        
 
 
Mekarkeun Upaya Kinerja Lingkup Sabudeureun Hirup, Kaberesihan, jeung Mapantes Kota Taun 2007
Hasil Kinerja anu kasorang nyaéta:
 
  • Alat ukur kualitas cai anu lobana 7 rupa alat, diharepkeun bisa manggihan leuwih gancang tingkat nyebarna cai nepi ka bisa dilakukeun upaya awal ngatur nyebarna cai. Alat-alat anu dipimaksud di antarana spéktrofotométer, DO méter,Ph méter, konduktifity méter, turbid méter, global positioning system (GPS)
  • Mesin kompos anu bisa ngancurkeun tumpukan runtah organic, diharepkeun bisa ngahasilkeun kompos pikeun pupuk.
  • Tambahan IPAL III bantuan ti Departemén Perindustrian anu diresmikeun cara ngajalankeunana ku Menteri Perindustrian, diharepkeun bisa dijalankeun kalawan optimal pikeun ngurangan tingkat cemarna/nyebarna limbah di wilayah Sukarégang.
  • Pamasangan lampu Penerangan Jalan Umum (PJU) anu jumlahna 3200 nyaeta diwincik :
 
  • Dikota-kota jumlahna 1800 lampu
  • Nyebar di Kacamatan lobana 1400 lampu
  • Nambahna lampu Penerangan Jalan Umum (PJU) lobana 158 titik anu nyebar di 42 Kecamatan.
  • Terwujudnya cakupan pelayanan sampah di 5 kecamatan seluas 19.679 Ha, yang mencakup jumlah penduduk sebanyak 469.796 jiwa.
  • Ngawujudna cangkeman palayanan runtah di 5 Kacamatan anu legana 19,679 ha kalawan jumlah penduduk lobana 469.796 jiwa 
 
  • TPA = 1 buah
  • TPS = 46 buah
  • Tong sampah = 400 buah
  • Alat angkut = 41 buah gerobak/roda dan 3 alat berat
  • Daya angkut persampahan (volume timbunan)
 
  • sampah penyapuan jalan/fasilitas umum = 51 m3/hari
  • sampah pasar = 81 m3/hari
  • sampah industri = 291 m3/hari
  • sampah pemukiman = 939.595 m3/hari
  • Tingkat Pengumpulan dan pengangkutan
 
  • Permukiman 54 %
  • Pasar 9 %
  • Komersial/Industri 21 %
  • Fasilitas umum/jalan 16 %
Prestasi Tahun 2006/2007
Kaistrénan anu dipiboga ku Kabupatén Garut taun 2006/2007 dina widang lingkup sabudeureun hirup nyaéta :
  • Miboga Kaistrenan Adipura Taun 2007 katégori kota leutik, anu mangrupakeun Kaistrenan Tingkat Nasional dina raraga ngawujudkeun kota beresih jeung hejo.
  • Usaha Pangalusna (Best Effort) dina program Adipura Taun 2005-2006 pikeun katégori kota leutik .
  • Nyangking Kaistrénan Jawara III dina Program Adiwijaya (Sakola Budaya Lingkungan) Tingkat Provinsi Jawa Barat anu kacangkem ku SMK YPPT Garut. 
Nyangking Jawara Kahiji Kalpataru, Kaistrénan Pelestarian Lingkungan Tingkat Propinsi Jawa Barat anu dicangkem ku Bapak Dayo ti Kacamatan Sucinaraja, alatan nyieun torowongan cai.
Pencét panah kiwa/katuhu dina Kibord sangkan pindah ka artikel séjén
Navigasi
August 2017
SuMoTuWeThFrSa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
No Activities.
Stats Situs
IP Address : 54.224.75.202
Tautan Pilihan
spacer