placeholder for flash movie
Ahad, 23 Juli 2017   English | Indonesia
:: Tepas Kabeungharan Alam
Paleuweungan
 

Legana leuweung di Kabupatén Garut kiwari dumasar tina KEPMENHUT No.195/KPTS/II/2003 nyaéta 107.865Ha (35% tina legana Kabupatén Garut).  Lega nu sakitu teh  kawengku ku leuweung anu dilindungi ku pamarentah 75.572Ha (70%), Leuweung Konservasi 26.727Ha (24,77%), jeung Leuweung Produksi 1.66Ha (0,15%). Sedengkeun poténsi leuweung rahayat (di luar kawasan Leuweung) nyaéta 22.647 Ha. Lahan kritis kasepakatan anu di luar kawasan leuweung/lahan boga masarakat dina taun 2004 anu legana 65.452 Ha jeung dina taun 2007 legana 34.723 Ha.

Sedengkeun lahan kritis anu aya di kawasan leuweung 8.670 Ha diantarana Leuweung Konservasi : 4.133 Ha, Leweung anu dilindungi ku pamaréntah : 765,74 Ha, jeung Hutan Produksi 4.172,30 Ha.


 
Tabel Kawasan Hutan Kabupaten Garut

Kecamatan
Hutan Produksi
Hutan Lindung
HPT*
Konservasi
Jumlah
Cisewu
-
8.040,99
-
 
8.040,99
Caringin
-
2.508,45
-
 
2.508,45
Bungbulang
-
3.332,82
-
 
3.332,82
Cikelet
-
1.086,90
942,00
 
2.028,90
Cibalong
-
-
2.052,68
 3,463,90
5.516,58
Cisompet
-
6.502,18
1.095,40
 
7.597,58
Cihurip
-
1.830,16
-
 
1.830,16
Cikajang
-
3.963,67
-
 
3.963,67
Banjarwangi
-
4.700,47
-
 
4.700,47
Cilawu
-
2.029,29
-
 
2.029,29
Bayongbong
-
591,78
-
 
591,78
Cisurupan
-
1.918,92
-
 
1.918,92
Karangpawitan
-
662,65
-
 
662,65
Talegong
-
6.501,10
-
 
6.501,10
Cibatu
-
685,23
-
 
685,23
Kadungora
-
633,98
-
 
633,98
Bl. Limbangan
-
47,90
-
 2.471,92
2.519,82
Malangbong
-
472,00
1.309,92
 
1.781,92
Selaawi 166,10 - - - 166,10
Mekarmukti - 405,05 - - 405,05
Pamulihan - 7.815,89 - - 7.815,89
Pakenjeng - 10.895,50 - - 10.895,50
Peundeuy   1.107,94 - - 1.107,94
Singajaya   698,56 - - 698,56
Cigedug   618,07 - - 618,07
Sukaresmi  - 247,37
 - -
247,37
Samarang  - 891,16
-
5.170,94
6.062,10
Pasirwangi  - 1.502,42
-
2.915,00
4.417,42
Tarogong Kaler  - 90,35
-
250,00
340,35
Garut Kota  - 267,64
-
-
267,64
Pangatikan  - 1.050,00
-
285,00
1,335,00
Sucinaraja  - 701,27
-
-
701,27
Sukawening  - 954,52
-
-
954,52
Karangtengah  - 982,19
-
-
982,19
Leles  - 1.281,28
-
5.138,24
6.419,52
Kersamanah  - 410,30
-
-
410,30
Cibiuk  -  144,00 - -
144,00
-



Sumber Dinas Kehutanan Kabupaten Garut

Keterangan :
*) HPT = Hutan Produksi Tetap
**) Kawasan hutan konservasi tersebar di Pasirwangi, Cisurupan, Wanaraja, Cibalong

Dina pamekaranana nepi ka taun 2007, anu dilaporkeun ku Dinas Kehutanan ka BPS kacatet Hutan Lindung anu ngalaman parobahan jadi 75.572,00 legana leuweung di luar leuweung konsérvasi nyaéta 81.138,52

Hasil Kegiatan Pengembangan Aneka Usaha Kehutanan (AUK)
Tahun 2006 -2007

No
Kegiatan/ Hasil
Satuan
Tahun
2011
2012
1.
Sutera Alam
Tanaman Murbei
Ha
6,35 10,35
   
Kokon
Kg
653
2.
Jamur Kayu
Media
Log
69.635
50,751
   
Produksi Jamur
Kg
34.819,41 25.375,89
3.
Anyaman
Besek Buah 45 152
   
Bilik
Lembar 1.470 456,85
4.
Burung Walet
Sarang
Kg
559,40
548,80
5.
Tanaman Rami
Luas Tanam
Ha
20
-
6.

Produksi
Ton 1 -
Sumber : Dinas Kehutanan Kab Garut

Produksi Hutan Rakyat Kabupaten Garut,
Tahun 2007­­– 2008

No
Jenis Kayu
Produksi (m3)
2012
2013
1.
Jati
729,43
 826,1290
2.
Mahoni
2.270,58
 1.062,3042
3.
Albazia
14.338,58  13.922,1877
4.
Pinus
87,3
 948,8709
5.
Afrika
4.944,32
 3.665,7928
6. Suren 221,96 98,8410
7. Kihiang 153,08 1.525,5865
8. Eucalyptus 12,46  
9. Rimba 2.477,81 1.451,4991
10. Karet   4.153,9518
11. Buah-buahan   2.012,5720
12. Lain-lainnya   2.103,6901
Jumlah
25.235,52 30.412,5192
Sumber : Dinas Kehutanan Kab Garut, 2012

Pencét panah kiwa/katuhu dina Kibord sangkan pindah ka artikel séjén
Navigasi
July 2017
SuMoTuWeThFrSa
      1
345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stats Situs
IP Address : 54.162.232.51
Tautan Pilihan
spacer