placeholder for flash movie
Senén, 25 September 2017   English | Indonesia
:: Tepas Sakolébat Garut Walungan Jeung Situ


Situ Cangkuang

Di sabudeureun Garut téh memang réa situ. Tapi anu kajojo mah ngan dua, Situ Cangkuang jeung Situ Bagendit. Kajojo teh pangpangna mah lantaran ku legana, nepi ka bisa dipaké rarakitan sagala.

Tapi di Situ Cangkuang mah lain baé   bisa dipaké  rarakitan. Di dinya urang bisa manggihan rupa-rupa titinggal sajarah. Di antarana aya Candi Cangkuang, Kampung Pulo, jeung makam Syeh Arif Muhammad. Malah di musiumna urang bisa niténan rupa-rupa titinggal sajarah séjénna, di antarana mushaf Qur'an tina kulit domba anu ditulis ku leungeun.
Situ Cangkuang téh pernahna di Desa Cangkuang, Kacamatan Lélés, Garut. Ti Kota Garut anggangna 17 kilometer. Legana aya kana 24 héktaran. Éta situ téh babari dijugjugna lantaran lokasina teu jauh ti jalan liliwatan Bandung – Garut.
Mun urang ulin ka dinya, lian ti bisa lalayaran oge bisa jarah ka Makam Syeh Arif Muhammad, anu dipercaya ku masarakat jadi salahsaurang wali nu nyebarkeun Islam di wewengkon Jawa Barat. Éta makam téh pernahna aya di hiji pulo di tengah-tengah situ. Teu jauh ti makam aya candi kuno titinggal abad ka-8. Salian ti éta aya kampung tradisional nu katelah Kampung Pulo nu dicicingan ku rundayan Arif Muhammad.
 

Pencét panah kiwa/katuhu dina Kibord sangkan pindah ka artikel séjén
Navigasi
September 2017
SuMoTuWeThFrSa
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
No Activities.
Stats Situs
IP Address : 54.81.88.93
Tautan Pilihan
spacer