placeholder for flash movie
Senén, 25 September 2017   English | Indonesia
:: Tepas Sosial Ékonomi
 


Profil Ékonomi

Struktur ékonomi sacara kuantitatif digambarkeun kalayan ngitung persentase lalakon niléy tambah bruto ti unggal séktor ka total Produk Domestik Regional Bruto (PDRB). Sakabéh anu kahontal kinerja PDRB, dumasar tina harga lumaku ngalaman kanaékan anu cukup luhur. Kaayaan ieu ngagambarkeun pamekaran anu cukup signifikan tina niléy produk barang anu dihasilkeun di wewengkon Kabupatén Garut

Séktor andelan atawa sektor anu méré sumbangan pangbadagna nyaéta masih didominasi ku Tatanén, sektor ieu méré sumbangan niléy tambah anu diitung dumasar tina harga lumaku sagedé Rp. 7.912,94 milyar, dumasar harga lumaku sarta Rp. 4.461,55 milyar dumasar tina harga konstan. Kaayaan éta bisa ditengetan, alatan perekonomian wewengkon Garut masih kasampak di dominasi ku sektor tatanén.

Hal ieu kasampak ti kalolobaan nu nyicinganana ngabogaan pakasaban di sektor ieu sarta kalolobaan lahan di wewengkon Kabupatén Garut dipaké pikeun kagiatan di sektor tatanén (ampir ngahontal 3/4 ti total lega wewengkon Kabupatén Garut). Sajaba tatanén, sektor anu ogé cukup dominan di Kabupatén Garut nyaéta padagangan, hotél sarta restoran. Di sektor padagangan, hotél sarta restoran sanggup nyiptakeun niléy tambah.

Potensi Industri leutik anu jadi komoditas andalan Kabupatén Garut diwangun ti industri kulit, jaket kulit, industri batik, sutera alam, dodol, minyak akarwangi sarta industri karajinan anyaman awi. Ti sagala rupa komoditi anu aya, kacatet sawatara diantarana geus nembus pasar ékspor kawas: téh hideung, téh héjo, karét, bulu panon palsu, minyak akarwangi, jaket kulit, kulit olahan, sarta lawon sutera. Tapi kitu, peran sektor ieu tacan jadi sektor andalan dina kontribusi sektor industri ka PDRB. Hal ieu méré indikasi yén sektor ieu masih perlu dimekarkeun sarta dioptimalkeun, ku kituna bisa nyumponan aktivitas perekonomian sarta pangwangunan. Sedengkeun jumlah sentra di Kabupatén Garut saloba 283 sentra, diantarana sentra formal 713, sarta sentra non formal 11.118.

Sajaba ti sektor tatanén sarta industri, koperasi ogé mangrupa salah sahiji wadah perekonomian anu ngawengku kakulawargaan. Kanaékan koperasi di Kabupatén Garut ngabogaan 1.129 unit kalayan jumlah anggota kurang leuwih 10% ti nu nyicingan Garut. Hal ieu nunjukeun yén kalolobaan koperasi anu aya di Kabupatén Garut geus ngalaman kamajuan.

Dina sektor padagangan, pamaréntah Kabupatén Garut geus ngalakonan sagala rupa usaha anu boga sipat regulatif atawa panyadiaan sarta pamekaran sarana sarta prasarana padagangan, tapi kitu Kabupatén Garut nyanghareupan sagala rupa masalah boh dina jangka pondok, tengahan, boh jangka panjang anu merlukeun waktu pikeun nganggepan sarta ngokolakeun system perdagangan anu masih tacan nyukupan alatan sagala rupa faktor.
 

Pencét panah kiwa/katuhu dina Kibord sangkan pindah ka artikel séjén
Navigasi
September 2017
SuMoTuWeThFrSa
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
No Activities.
Stats Situs
IP Address : 54.81.88.93
Tautan Pilihan
spacer