placeholder for flash movie
Ahad, 22 Oktober 2017   English | Indonesia
:: Tepas Pamaréntahan Organisasi Daerah
 
Kalurahan

Kalurahan
Kalurahan nyaéta wewengkon gawé Lurah minangka pakakas daérah Kabupatén panghandapna satingkat jeung désa.  Kalurahan dipingpin ku hiji Lurah (PNS) nu aya di handapeun sarta tanggung jawab ka Camat.   

Béda jeung désa, kalurahan mibanda hak ngatur wilayahna kalayan leuwih terbatas.   Dina perkembangannana, hiji désa bisa ditingkatkeun statusna jadi kalurahan.

Kalurahan miboga pancén sarta fungsi ngalaksanakeun kawenangan pamaréntahan anu disumérénkeun ku Camat sarta ngalaksanakeun pancén pamaréntahan séjénna luyu katangtuan perundangan anu lumaku. Hubungan Gawé Kacamatan jeung Kalurahan boga sipat hierarki :
  • Lurah;
  • Sekretariat;
  • Seksi Pamaréntahan;
  • Seksi Pangwangunan;
  • Seksi Kamasarakatan; 
  • Kelompok Jabatan Fungsional.
Pabiayaan Organisasi Kalurahan dibebankeun ka Anggaran Pendapatan dan Balanja Daérah Kabupatén Garut kalayan alokasi anggaran nengetan pangabisa waragad wewengkon sarta variable-variabel panangtu, antara séjén :

  • gedéna kawenangan anu disumérénkeun; 
  • jumlah nu nyicingan; 
  • kapadetan nu nyicingan; 
  • lega Wewengkon
  • kaayaan Geografis/karakteristik wewengkon;
  • jenis volume pangladén.
Pangwentukan Kalurahan tujuanana pikeun ngaronjatkeun pangabisa nungayakeun Pamaréntahan Kalurahan sacara dayaguna, hasilguna sarta pangladén ka masarakat luyu jeung tingkat pamekaran sarta kamajuan pangwangunan.

Nepi ka ayeuna, Kabupatén Garut ngabogaan 21 Kalurahan anu sumebar di Kacamatan Garut Kota saloba 11 Kalurahan, Kacamatan Tarogong Kidul 5 Kalurahan, Kacamatan Tarogong Kaler 1 Kalurahan sarta Kacamatan Karangpawitan 4 Kalurahan, anu salengkepna diécéskeun di handap ieu:

Dasar Pangwentukan : PERDA Kabupaten Garut No. 11 Tahun 2004
1
Pakuwon
Kac. Garut Kota
2
Paminggir
Kac. Garut Kota
3
Kota Wetan
Kac. Garut Kota
4
Kota Kulon
Kac. Garut Kota
5
Ciwalen
Kac. Garut Kota
6
Regol
Kac. Garut Kota
7
Sukamentri
Kac. Garut Kota
8
Muarasanding
Kac. Garut Kota
9
Cimuncang
Kac. Garut Kota
10
Sukanegla
Kac. Garut Kota
11
Margawati
Kac. Garut Kota
12
Sukagalih
Kac. Tarogong Kidul
13
Pataruman
Kac. Tarogong Kidul
14
Sucikaler
Kac. Karangpawitan
15
Lebakjaya
Kac. Karangpawitan
16
Karangmulya
Kac. Karangpawitan
17
Jayawaras
Kac. Tarogong Kidul
18
Sukakarya
Kac. Tarogong Kidul
19
Sukajaya
Kac. Tarogong Kidul
Dasar Pangwentukan : PERDA Kabupaten Garut No. 5  Tahun 2005
20
Lengkongjaya
Kac. Karangpawitan
21
Pananjung
Kac. Tarogong Kaler

Pencét panah kiwa/katuhu dina Kibord sangkan pindah ka artikel séjén
Navigasi
October 2017
SuMoTuWeThFrSa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
No Activities.
Stats Situs
IP Address : 23.237.4.26
Tautan Pilihan
spacer