placeholder for flash movie
Ahad, 24 September 2017   English | Indonesia
:: Tepas Pamaréntahan Organisasi Daerah
 
Kacamatan
Kacamatan nyaéta pakakas wewengkon Kabupatén anu miboga wewengkon gawé nu tangtu, sarta dipingpin ku Camat anu boga kedudukan minangka koordinator anu ngayakeun pamaréntahan di wewengkon gawéna, aya dihandap sarta tanggung jawab ka Bupati ngaliwatan Sekretaris Daérah.
Struktur Organisasi Kacamatan diwangun ti:
  • Camat;
  • Sekretariat Kacamatan, dipingpin ku saurang Sekretaris anu aya di handapeun sarta tanggung jawab ka Camat, miboga pancén mantuan Camat dina ngalaksanakeun pancén nu ngayakeun pamaréntahan sarta méré pangladén administrasi ka sakumna pakakas/aparatur Kacamatan
  • Seksi Pamaréntahan, miboga pancén mantuan Camat dina nyiapkeun bahan parumusan kawijakan, palaksanaan, evaluasi sarta pelaporan urusan pamaréntahan sarta Pertanahan;
  • Seksi Ekonomi sarta Pangwangunan, miboga pancén mantuan Camat dina nyiapkeun bahan perumusan kawijakan, palaksanaan, evaluasi sarta laporan urusan Ékonomi sarta Pangwangunan; 
  • Seksi Katingtriman sarta Kalantipan Umum, miboga pancén mantuan Camat dina nyiapkeun bahan perumusan kawijakan, palaksanaan, evaluasi sarta pelaporan urusan katingtriman sarta kalantipan umum; 
  • Seksi Atikan sarta Kaséhatan, miboga pancén mantuan Camat dina nyiapkeun bahan perumusan kawijakan, palaksanaan, evaluasi sarta pelaporan urusan Atikan sarta Kaséhatan; 
  • Seksi Sosial sarta Karaharjaan Rahayat, mempunyai miboga pancén mantuan Camat dina nyiapkeun bahan perumusan kawijakan, palaksanaan, evaluasi sarta pelaporan urusan Sosial sarta Karaharjaan Rahayat.
  • Kelompok Jabatan Fungsional (optional), diwangun ku sajumlah tanaga dina jenjang jabatan fungsional anu kabagi dina sagala rupa kelompok luyu jeung widang keahliannya di mana jenis, jenjang sarta jumlah jabatan fungsional ieu ditetepkeun ku Bupati dumasar kaperluan sarta beungbeurat gawé, luyu jeung aturan perundang-undangan anu lumaku. 
Dumasar Aturan Wewengkon Kabupatén Garut Nomer 11 Taun 2004, Kacamatan anu kawentuk di wewengkon Kabupatén Garut nyaéta:
1 Garut Kota 23
Pasirwang
2 Wanaraja 24 Sukaresmi
3 Karangpawitan 25 Cisurupan
4 Cilawu 26 Bayongbong
5 Pangatikan 27 Cigedug
6 Sucinaraja 28 Cikajang
7 Limbangan 29 Banjarwangi
8 Selaawi 30 Singajaya
9 Malangbong 31 Cihurip
10 Kersamanah 32 Peundeuy
11 Cibatu 33 Cisewu
12 Talegong 34 Caringin
13 Sukawening 35 Bungbulang
14 Karangtengah 36 Mekarmukti
15 Cibiuk 37 Pakenjeng
16 Leuwigoong 38 Pamulihan
17 Leles 39 Cikelet
18 Kadungora 40 Cibalong
19 Banyuresmi  41 Cisompet
20 Tarogong Kaler 42 Pameungpeuk
21 Tarogong Kidul    
22 Samarang    
Lihat Juga:
-Profil Kecamatan (Subdomain: kecamatan.garut.go.id)
untuk mengetahui profil setiap Kecamatan

-Daftar Kecamatan (pdf-36kb)
berisi daftar nama seluruh Kecamatan beserta nama Camat, Kelurahan, Desa, jumlah RT/RW.
 
Pencét panah kiwa/katuhu dina Kibord sangkan pindah ka artikel séjén
Navigasi
September 2017
SuMoTuWeThFrSa
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
No Activities.
Stats Situs
IP Address : 157.55.39.44
Tautan Pilihan
spacer