placeholder for flash movie
Senén, 25 September 2017   English | Indonesia
:: Tepas Pamaréntahan Organisasi Daerah
 
Desa

Désa lain pakakas wewengkon Kabupatén ku kituna henteu kaasup dina struktur organisasi wewengkon Pamaréntah Kabupatén Garut kawas Kalurahan. Désa dihartikeun minangka jumplukan masarakat hukum anu ngabogaan wates-wates wewengkon anu boga kawenangan pikeun ngatur sarta ngurus kapentingan masarakat satempat dumasar asal-usul sarta adat istiadat satempat anu diaku sarta dipihormat dina sistem Pamaréntahan Nagara Kesatuan Republik Indonésia.
Pamaréntah Désa nyaéta Kapala Désa sarta pakakas désa minangka unsur nu ngayakeun pamaréntahan désa. Sedengkeun anu Pamaréntahan Désa dihartikeun minangka nungayakeun urusan pamaréntahan anu dilaksanakeun ku Pamaréntah Désa sarta Badan Permusyawaratan Désa dina ngatur sarta ngurus kapentingan masarakat satempat dumasar asal-usul sarta adat istiadat satempat anu diaku sarta dipihormat dina sistem Pamaréntahan Nagara Kahijian Republik Indonésia.

Sawatara dihartikeun anu patali jeung Désa diantara :
  • Badan Permusyawaratan Désa saterusna disingget BPD nyaéta lembaga anu mangrupa pawujudan démokrasi dina nungayakeun pamaréntahan désa sabagé unsur nu ngayakeun pamaréntahan désa.
  • Dusun atawa anu disebut kalayan ngaran séjén nyaéta bagian wewengkon dina désa anu mangrupa lingkungan gawé palaksanaan Pamaréntah Désa.
  • Pupuhu Rukun Warga nyaéta mitra pamaréntah désa anu ngaordinasikan pancén rukun tatangga sarta organisasi kamasarakatan séjén dina wewengkon Rukun Warga pikeun mantuan nungayakeun urusan pamaréntahan désa.
  • Pemangku Adat nyaéta warga masarakat désa satempat anu sacara turun tumurun jadi nyukup nyangreb lumangsungna hiji upacara tradisional sarta miara kabiasaan-kabiasaan sarta pustaka-pustaka di désa kasebut. Peraturan Desa adalah semua peraturan
  • perundang-undangan yang dibuat oleh BPD bersama-sama dengan Kepala Desa.
  • Inohong masarakat nyaéta figur warga anu dipihormat, bisa ditengetan atikan, sarta laku-lampah dina kahirupan kulawarga sarta kahirupan masarakat.
  • Aturan Désa nyaéta kabéh aturan perundang-undangan anu dijieun ku BPD babarengan jeung Kapala Désa.
  • Anggaran Pendapatan dan Balanja Désa anu saterusna disingget APBDES nyaéta rencana kaduitan taunan pamaréntahan désa anu dibahas sarta disatujuan babarengan ku Pamaréntah Désa sarta BPD anu ditetepkeun jeung Aturan Désa. 
Pamaréntahan Désa nyaéta kagiatan pamaréntah anu dilaksanakeun ku Pamaréntah Désa sarta Badan Perwakilan Désa(BPD), di mana Pamaréntah Désa nyaéta Kapala Désa sarta Pakakas Désa sedengkeun BPD nyaéta awak wawakil anu diwangun luhur pemuka-pemuka Masarakat di Désa anu boga fungsi ngamumulé adat istiadat, nyieun Aturan Désa, nandéan sarta nyalurkeun aspirasi masarakat sarta ngalakonan pangawasan ka nungayakeun Pamaréntahan Désa.

Dina PERDA Kabupatén Garut No. 13 Taun 2000 ngeunaan Pamaréntah Désa diuraikan ngeunaan Kedudukan, Pancén Poko sarta Fungsi sarta Susunan Organisasi Désa diantarana :

1.
Kedudukan
 
1.1.
Pamaréntah Désa diwangun ti Kapala Désa sarta Pakakas Désa;
 
1.2.
Pamaréntah Désa dipingpin ku saurang Kapala Désa anu dina ngalaksanakeun pancén sarta kawajibanana tanggung jawab ka rahayat ngaliwatan BPD sarta nepikeun laporan ngeunaan palaksanaan pancénna ka Bupati kalayan tembusan ka Camat.
2.
Pancén Poko sarta Fungsi
 
2.1.
Palaksanaan pemberdayaan masarakat Désa;
 
2.2.
Palaksanaan pemberdayaan perekonomian Désa;
 
2.3.
Pemeliharaan katingtriman sarta kalantipan masarakat Désa; 
 
2.4.
Palaksanaan musyawarah ngaréngsékeun pakara masarakat Désa;
 
2.5.
Panyusunan sarta pangajuan Rarancang Aturan Désa sarta netepkeun minangka Aturan Désa babarengan BPD.
3.
Susunan Organisasi
 
3.1.
Kepala Desa
 
3.2.
Sekretaris Desa
 
3.3.
Para Kepala Urusan
 
3.4.
Para Kepala Dusun/Punduh
 
3.5.
Pelaksana teknis lapangan

Ayeuna Kabupatén Garut diwangun ti 403 buah Désa anu sumebar di sakumna kacamatan kajaba Garut Kota.
 
Pencét panah kiwa/katuhu dina Kibord sangkan pindah ka artikel séjén
Navigasi
September 2017
SuMoTuWeThFrSa
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
No Activities.
Stats Situs
IP Address : 54.81.88.93
Tautan Pilihan
spacer