placeholder for flash movie
Senén, 23 Oktober 2017   English | Indonesia
:: Tepas Has Wewengkon Produk Has



Kulit Olahan

 
Lobana populasi jeung kapasitas produksi ternak gedé di Kabupatén garut, ngamimitian tumuwuhna industri kecil / rumahan pengolahan kulit olahan di Kabupatén Garut nu kiwari jadi salah sahiji nominatif panggedéna di Indonesia. Paménta kulit olahan Garut ti sababaraha daérah di Indonesia terus ngaronjat sajalan jeung ngaronjatna kaparigelan para pengrajin kulit, hususna kulit sapi jeung domba dina nyiptakeun rupaning komoditas hasil olahan tina bahan kulit.
 
Kabupatén Garut nu perenahna géografis, deukeut jeung kota Bandung jeung sabudeureunana sabagé séntra pengolahan pakéan jadi, sapatu, sandal , kantong, lokét jeung komoditas liana tina bahan kulit nu kacida produktif, milu leuwih ngarojong produktifitas penyamakan kulit di Kabupatén Garut, hal ieu bisa dititénan tina ngaronjatna jumlah unit usaha jeung kapasitas produksina dina saban taun.
Saban taun ka taun, paménta kulit olahan Garut datang sababaraha daérah ti lingkungan Nasional, Régional jeung Internasional. Data terahir ti Dinas Perindustrian Perdagangan dan Penanaman modal Kabupatén Garut, kulit olahan di Kabupatén Garut geus di éksfor ka Malaysia,Taiwan, Cina jeung Singapura nu lobana 1.850.000 Sqp nu hargana 1.887.408 US$.

Kapasitas produksi pertaunan rata-rata 7.659.250 KG/9.360.000 sqp. Aya oge data ahir anu dipiboga ngeunaan potensi industri kulit olahan, nyaeta :

Uraian
Formal
Non Formal
Jumlah
Unit Usaha
20
330
350
Tenaga Kerja
255
1.495
1.750
Investasi (000 Rp)
15.500.000
15.238.080
30.738.080
Nilai Produksi (000 Rp)
0
50.315.100
50.315.100
Sumber : Dinas Perindag PM Kabupaten Garut
Pencét panah kiwa/katuhu dina Kibord sangkan pindah ka artikel séjén
Navigasi
October 2017
SuMoTuWeThFrSa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
No Activities.
Stats Situs
IP Address : 54.80.148.252
Tautan Pilihan
spacer