placeholder for flash movie
Ahad, 22 Oktober 2017   English | Indonesia
:: Tepas Has Wewengkon Produk Has



Domba Garut

 

Domba Garut geus dibudidayakeun ku masarakat Garut ti baheula. Domba nu ngabogaan awak gedé jeung kuat, mibanda kaparigelan dina atraksi laga Domba Garut nu aya di daérah Bayongbong Garut. Domba Garut ngarupakeun hasil campuran antara domba asli Indonésia, domba mérino ti Asia kecil jeung domba ékor gemuk ti Afrika. Domba nu kasohor ku masarakat ku sebutan Domba Garut, katelah ogé ku sebutan Domba Priangan.

Ciri-ciri Domba Garut diantarana :
  1. Awakna rada gedé. Domba jalu nu geus kolot ngabogaan beurat antara 60-80 kilo, sedengkeun domba bikang ngabogaan beurat 30-40 kilo.
  2. Tanduk Domba jalu kawilang gedé, melengkung ka tukang nu tungtung tandukna malik ka hareup, saperti                  ngawentuk spiral. Tanduk kenda jeung katuhu ampir ngahiji
  3.  Domba bikang teu ngabogaan tanduk.
  4.  Buntutna pondok sarta rada gedé.
  5.  Beuheungna rada kuat.
  6.  Wentuk Ceulina rada panjang, pondok jeung sumedeng nu aya dina pangkal tanduk.
  7.  Buluna leuwih panjang jeung lemes dibandingkeun jeung domba asli, warnana bodas, hideung, coklat atawa upa-rupa.
  8.  Domba Garut alus pikeun penghasil daging.
Téknologi anu dibutuhkeun pikeun miara Domba Garut, boh usaha ternak atanapi usaha ngalintuhkeun kaitung gampangna, diantarana ternak domba perlu merhatikeun jeung ningali faktor lingkungan, sumber daya alam, faktor sosial, faktor ékonomi ogé faktor hukum anu ngadukung pembudidayaan domba.
 
Kawijakan Pémkab Garut anu netepkeun lokasi peternakan Domba Garut nyaéta di Kacamatan Wanaraja, Kacamatan Banyuresmi, Kacamatan Singajaya, Kacamatan Banjarwangi, Kacamatan Cikajang, Kacamatan Bungbulang, ogé Kacamatan Cisewu sabage séntra produksi domba pedaging. Sanajan tacan aya data spésifik kana populasi domba Garut, bisa dijelaskeun yén populasi ternak domba di Kabupatén Garut kaasup anu pangkasohorna diantara jenis ternak anu lian. Dumasar tina data anu kacatet di Dinas Peternakan, populasi ternak domba kiwari nyaeta 509.025. Angka ieu ningkat dibanding taun-taun saméméhna anu tacan nepi kana angka 416.000  
Lihat juga Profil Domba Garut (pdf-31kb)
Pencét panah kiwa/katuhu dina Kibord sangkan pindah ka artikel séjén
Navigasi
October 2017
SuMoTuWeThFrSa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
No Activities.
Stats Situs
IP Address : 23.237.4.26
Tautan Pilihan
spacer