placeholder for flash movie
Ahad, 23 Juli 2017   English | Indonesia
:: Tepas Has Wewengkon Produk Has  



Dodol Garut

 
Dodol Garut ngarupakeun salah sahiji komoditas nu geus mampu ngangkat sarta nyambungkeun Citra Kabupatén Garut Sabagé penghasil Dodol nu ngabogaan kualitas luhung, alus sarta rupa-rupa jenis dodol nu diproduksi. Dodol Garut ogé geus kasohor kamana-mana sabab ngandung rasa nu has sarta béda jeung produk dodol nu sarupa ti daérah lian.

Industri Dodol Garut mekar ti taun 1926 mula ngaliwatan salah saurang pangusaha nu ngabogaan ngaran Iu Karsinah ngaliwatan prosés cara nyieuna nu kacida sederhana nu satuluyna terus mekar nepi ka kiwari, hal éta alatan :
  1. Ngabogaan cita rasa nu béda, bias bersaing jeung jenis dodol ti daérah liana
  2. Hargana murah sarta ngarupakeun kadaharan nu kawilang dipikaresep ku masarakat
  3. Cara nyieuna gampang sarta bahana gampang ditéangan
  4. Teu ngagunakeun bahan pengawét jeung panambah kadaharan liana nu sifatna sintétis
  5. Ngabogaan kakuatan kawilang lila (3bulan)

Komoditi ieu gampang dimekarkeun ku cara nyampurkeun bahan baku nu utama, diantarana ngamanpaatkeun bahan liana saperti waluh, kentang, kacang, gedang, sirsak, jrrd.
Dekranasda ogé ngabantu dina pemasaran, ngaliwatan kagiatan paméran-paméran, sedengkeun ngabebenah dina hal kualitas produk atawa desain kemasan (cangkang/wadah) dirojong ngaliwatan kagiatan pelatihan-pelatihan. Kapasitas produksi Dodol per taun rata-rata nepi ka 4.500 ton. Industri Dodol Garut dina ahir taun kacatet :


 
Uraian
Formal
Non Formal
Jumlah
Jumlah Unit Usaha (Unit)
40
58
99
Tenaga Kerja (Orang)
1.182
1.257
2.439
Investasi (000 Rp)
577.500
415.150
992.650
Nilai Produksi (000 Rp)
23.902.450
17.460.600
41.363.050
Wujud Produksi
Dodol ketan, kacang, susu, coklat, wijen, dan dodol buah-buahan
Daerah pemasaran
Pulau Jawa, Kalimantan, Sumatera, Bali , Brunai, Malayasia, Jepang, Arab Saudi, Singapura, Inggris.
Sumber : Dinas Perindag PM Kabupaten Garut
Pencét panah kiwa/katuhu dina Kibord sangkan pindah ka artikel séjén
Navigasi
July 2017
SuMoTuWeThFrSa
      1
345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stats Situs
IP Address : 54.162.232.51
Tautan Pilihan
spacer