placeholder for flash movie
Senén, 25 September 2017   English | Indonesia
:: Tepas Has Wewengkon Produk Has



Batik Tulis Garutan

 
Kagiatan  jeung usaha dina widang pembatikan digarut ngarupakeun warisan ti nénék moyang/karuhun nu lumangsung turun temurun sarta geus mekar lila saméméh merdéka. Dina taun 1945 Batik Garut beuki sohor ku sebutan Batik Tulis Garutan nu ngalaman kajugalaanana antara taun 1967-1985 nu ngawengku 126 unit usaha.
Dina mekarkeun Batik Tulis Garutan, hasil produksi Garutan ngalaman turun. Hal ieu latan ku beuki melesatna batik printing, kurangna kahayang “ generasi penerus” dina usaha batik tulis, sarta kurangna bahan jeung modal/waragad ogé kurangna cara/ stratégi dina masarkeunana.
Batik Garutan umumna digunakeun pikeun kaén sinjang, tapi bias ogé dipaké pikeun nyumponan kabutuhan sandang liana. Wentuk Motif Batik Garutan ngagambarkeun ciri tina kahirupan sosial budaya, falsafah hirup sarta adat istiadat urang sunda. Sababaraha wujud Batik Garut sacara Visual bisa digambarkeun ngaliwatan motif jeung warnana. .
Dumasar kana pamikir jeung ide kaciptana batik garutan, motif-motif nu digambar wentukna géométrik nu
ngagambarkeun sabagé ciri has rupaning pamaésna. Wentuk-wentuk liana tina motif Batik Garut diantarana flora jeung fauna. Wentuk géométrik umumna ngajugjug kan garis diagonal, wentuk kawung atawa belah ketupat. Kalolobaan warnana gading dipapaés ku warna nu leuwih kolot atawa kontras liana nu ngarupakeun karakteristik has batik garutan.
Kiwari pengolahan batik garutan puseurna aya di Garut kota. Kapasitan produksi pertauna rata-rata 1.296 potong.

Uraian
Formal
Non Formal
Jumlah
Jumlah Unit Usaha (Unit)
1
2
3
Tenaga Kerja (Orang)
11
25
36
Investasi (000 Rp)
10.000
20.000
30.000
Nilai Produksi (000 Rp)
150.000
238.000
388.000
Wujud Produksi
Produk Sandang, Sinjang, Kain Bahan, dll
Daerah pemasaran
Jakarta , Bandung , Bali , dll
Sumber : Dinas Perindag dan PM Kabupaten Garut
Pencét panah kiwa/katuhu dina Kibord sangkan pindah ka artikel séjén
Navigasi
September 2017
SuMoTuWeThFrSa
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
No Activities.
Stats Situs
IP Address : 207.46.13.101
Tautan Pilihan
spacer