placeholder for flash movie
Senén, 25 September 2017   English | Indonesia
:: Tepas Has Wewengkon  Cinderamata



Tenun Ikat Sutra Alam

  Industri Sutra Alam di Kabupatén Garut aya ti jaman Walanda pingpinan Bp.H. Aman Sahuri (Alm) anu ayeuna diteruskeun ku pala putra turunanana. Sutra Alam jadi pupuhu Indutri sutra di Indonesia nepikeun ka Kabupatén Garut menang kaistrenan nyaéta Upakarti. Sutra Alam Garut jadi komoditas unggulan sabab kualitasna kawilang hade. Indutri Sutra Alam bisa mekar di Kabupatén Garut sabab aya dua faktor nyaéta:

Industri Sutra Alam bisa mekar di Kabupatén Garut sabab aya dua faktor nyaéta:
  • Sababaraha hiji alat tenun mesin (ATM) bisa dijieun sorangan
  • Ngabudidayakeun hileud sutra anu ngadukung kana kamajuan

Potensi Industri sutera alam di Kabupatén Garut nyaeta :


Jumlah Unit Usaha
2 unit
Nilai Investasi
160 juta rupiah
Nilai Produksi/Tahun
3.600 m atau senilai 5,904 milyar rupiah
Jumlah Tenaga Kerja
164 orang
Produk yang dihasilkan
Kain Sutera Grey dan Tenun Ikat
Pencét panah kiwa/katuhu dina Kibord sangkan pindah ka artikel séjén
Navigasi
September 2017
SuMoTuWeThFrSa
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
No Activities.
Stats Situs
IP Address : 54.81.88.93
Tautan Pilihan
spacer