placeholder for flash movie
Ahad, 23 Juli 2017   English | Indonesia
:: Tepas Has Wewengkon Cinderamata



Aneka Kerajinan Kulit

  Anu kaasup rupa-rupa karajinan kulit nyaéta sakabeh wangun olahan tina bahan kulit salian pakéan jadi hususna jékét kulit.Anu ngabédakeunana ditingali tina data ogé dibedakeun ku Dinas Perindustrian jeung Perdagangan Kabupatén Garut sabagé sumber data anu awal. Tina kanyataanana Jékét kulit Garut leuwih unggul tibatan komoditas karajinan kulit séjéna.Salah sahiji anu nyebabkeunana nyaéta suplayer jékét kulit anu bisa nedunan paménta leuwih saeutik tibatan suplayer sapatu,beubeur, sarung tangan, dompet jeung sajabana.

Sanajan kitu Sumangetna keur ngamajukeun kualitas ogé kapasitas produksi terus ditingkatkeun, sajalan jeung nganingkatkeun daya beuli jeung trénd masarakat.Salah sahiji catetan anu dihasilkeun ngeunaan jumlah kapasitas produksi karajinan kulit per tahun nyaéta: sarung tangan anu lobana 168.000  pasang, dompét anu lobana 31.500,ogé sapatu jeung sandal anu lobana 135.000 pasang. Dihandap ieu nyaéta poténsi usaha karajinan kulit anu kacatet dina taun ahir : 

Jumlah Unit Usaha
244 unit, tersebar di 8 Kecamatan
Nilai Investasi
Rp 1,329.830.000
Nilai Produksi/Tahun
Rp 55.289.526.000
Jumlah Tenaga Kerja
1.614 orang
Produk yang dihasilkan
Tas, Sepatu/Sandal, Dompet, Topi, Ikat Pinggang, Sarung Tangan, dan Barang Kulit Lainnya.
Daerah Pemasaran
Jabar, Jateng, Jakarta , Bali, Batam, Kalimantan .
Pencét panah kiwa/katuhu dina Kibord sangkan pindah ka artikel séjén
Navigasi
July 2017
SuMoTuWeThFrSa
      1
345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stats Situs
IP Address : 54.162.232.51
Tautan Pilihan
spacer