placeholder for flash movie
Senén, 25 September 2017   English | Indonesia
:: Tepas Has Wewengkon  Cinderamata



Rupa-rupa Karajinan Awi

  Industri ieu aya di séntra-séntra anu sacara turun-tumurun  jeung katerampilan  ogé kaahlian anu asalna ti generasi saméméhna.Industri ieu sacara alami bisa pesat kusabab sababarahahiji faktor nyaéta :
  1. Lobana awi anu ayana di sakabéh wilayah Kabupaten Garut.
  2. Hasil produksi diperlukeun ku masyarakat luas keur kaperluan rumah tangga
Awi anu aya di Kabupaten Garut saban taun kacida lobana.Tina data ahir kacatet legana kebon awi 323,10 ha jeung hasil anu gedena 726.492,00 ton. Produk anyaman awi ieu masih sawates kana mangfaat atanapi kagunaanana wungkul, padahal lamun ningali rupa-rupa anyaman ieu masih bisa pisan tina raraga ningkatkeun kualitas sakaligus ningkatkeun hasil hususna anu mancena. Potensi Indutri ieu nyaéta :

Jumlah Unit Usaha
2.730 unit
Nilai Investasi
Rp 1.092.000.000
Nilai Produksi/Tahun
Rp 525.325.644.000
Jumlah Tenaga Kerja
10.720 orang
Produk yang dihasilkan
Macam-macam alat rumah tangga, Sangkar Burung dan Kap Lampu, Bilik Hias, dll.
Daerah Pemasaran
Bandung , Jabotabek, Jateng,dll.

Dina raraga ngaronjatkeun produk asli Garut, diayakeun latihan-latihan di séntra-séntra Industri diantarana : latihan desain, latihan ngukir, nyiptakeun produk anyar. Sajeroning kitu ogé diupayakeun bantuan alat-alat produksi. Kamampuan sabagé riungan pangrajin anu ayeuna  bisa diperhitungkeun di tingkat nasional. Salah sahiji riungan pangrajin anyaman awi anu geus mampu ngawakilan Indonesia dina raraga Even International di Korea sababaraha waktu katukang.
Pencét panah kiwa/katuhu dina Kibord sangkan pindah ka artikel séjén
Navigasi
September 2017
SuMoTuWeThFrSa
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
No Activities.
Stats Situs
IP Address : 54.81.88.93
Tautan Pilihan
spacer