placeholder for flash movie
Rebo, 23 Agustus 2017   English | Indonesia
:: Tepas Has Wewengkon Cinderamata



Karajinan Akarwangi

  Sabagé salah sahiji nominativ anu ngahasilkeun akar wangi paling kasohor di dunya (tingali produk khas-Minyak Akar wangi), masarakat Kabupatén Garut anu geus ngupayakeun pamangfaatan maksimal tina poténsi sumber daya alam jeung anu dipiboga ku cara nyieun karajinan anu bahanna akar wangi jadi hiasan dinding, taplak méja, vas kembang, tempat lilin jeung sajabana.

Kaistimewaan karajinan akarwangi ieu nyaéta : ngabogaan fungsi husus (misalna tempat tisu), ngabogaan karakteristik anu éndah tur unik (sabab dijieun tina bahan minor anu masih langka), sarta bisa jadi panyeungit ruangan. Akarwangi ogé bisa dipergunakeun pikeun panyeungit batik, atanapi pakéan jeung benda-benda pusaka saperti keris.
Paménta kana karajinan akar wangi ti Kabupatén Garut terus ningkat boh tina tingkat lokal atanapi internasional. Sahenteuna ditingali tina séktor perdagangan ékspor anu dina laporan ahir Disperindag Kabupatén Garut yén volume karajinan akar wangi bisa nepi ka 6000 pakét ku harga 30,300 US$. Kiwari paménta ékspor sajadah akar wangi ka nagara-nagara Arab terus ningkat ti taun ka taun.
Pencét panah kiwa/katuhu dina Kibord sangkan pindah ka artikel séjén
Navigasi
August 2017
SuMoTuWeThFrSa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
No Activities.
Stats Situs
IP Address : 54.224.75.202
Tautan Pilihan
spacer