placeholder for flash movie
Ahad, 22 Oktober 2017   English | Indonesia
:: Tepas Has Wewengkon Cinderamata



Karajinan Akarwangi

  Sabagé salah sahiji nominativ anu ngahasilkeun akar wangi paling kasohor di dunya (tingali produk khas-Minyak Akar wangi), masarakat Kabupatén Garut anu geus ngupayakeun pamangfaatan maksimal tina poténsi sumber daya alam jeung anu dipiboga ku cara nyieun karajinan anu bahanna akar wangi jadi hiasan dinding, taplak méja, vas kembang, tempat lilin jeung sajabana.

Kaistimewaan karajinan akarwangi ieu nyaéta : ngabogaan fungsi husus (misalna tempat tisu), ngabogaan karakteristik anu éndah tur unik (sabab dijieun tina bahan minor anu masih langka), sarta bisa jadi panyeungit ruangan. Akarwangi ogé bisa dipergunakeun pikeun panyeungit batik, atanapi pakéan jeung benda-benda pusaka saperti keris.
Paménta kana karajinan akar wangi ti Kabupatén Garut terus ningkat boh tina tingkat lokal atanapi internasional. Sahenteuna ditingali tina séktor perdagangan ékspor anu dina laporan ahir Disperindag Kabupatén Garut yén volume karajinan akar wangi bisa nepi ka 6000 pakét ku harga 30,300 US$. Kiwari paménta ékspor sajadah akar wangi ka nagara-nagara Arab terus ningkat ti taun ka taun.
Pencét panah kiwa/katuhu dina Kibord sangkan pindah ka artikel séjén
Navigasi
October 2017
SuMoTuWeThFrSa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
No Activities.
Stats Situs
IP Address : 23.237.4.26
Tautan Pilihan
spacer