placeholder for flash movie
Ahad, 24 September 2017   English | Indonesia
:: Tepast  Has Wewengkon Kadaharan/Jajanan Has

Unak-Anik Kadaharan Has Garut


Burayot

Burayot dijieun tina gula beureum jeung tipung béas pinilih, bahan jeung rasa sarua jeung kadaharan khas daérah lainna nyaéta ali agrem, tapi kusabab dijieunna bunder atawa ngaburayot, numatak dibéré ngaran burayot. Dahareun ieu loba dijieun ku masarakat Garut utamana Lélés, sabab bahanna gampang jeung rasana anu ni’mat.

Ladu

Ladu anu dijieun tina béas ketan jeung diolah nepi ka jadi dahareun has ogé rasana anu béda tinu lian. Mimiti di édarkeun ku masarakat Malangbong Garut.

Angléng sarta Wajit

Angleng dan wajit, sebenarnya sama dengan dodol Garut yang diproduksi dari beras Ketan dan Gula merah. Bedanya adalah Dodol diolah menjadi semacam karamel, sedangkan wajit tidak. Makanan ini diproduksi oleh masyarakat di kabupaten Garut khususnya di Kecamatan Cihurip.

Kurupuk Kulit Has Garut

Makanan Kadaharan ieu kasohor ku lobana anu nyamak kulit di Kabupatén Garut, sabab tina prosés nyamak kulit aya sawaréhna tina bahan baku kulit anu dipiceun henteu diolah, matak kitu bisa diolah jadi kurupuk kulit. Kurupuk Kulit jeung dorokdok Garut ngabogaan citarasa anu khas pisan. Olahan kurupuk kulit anu paling kasohor aya di Garut Kota, Tarogong, jeung daerah lian. lainnya.

Pindang Ikan

Penampilan Kadaharan ieu sarua jeung lauk pindang ti daérah lian, ngan anu ngabédakeunana nyaéta cara ngolah anu ngajadikeun pindang lauk ogé ngabogaan citarasa khas jeung saha waé anu pernah ngarasaan pasti deudeuieun. Pindang lauk aya di sawatara tempat hususna daérah Cikajang, Cisurupan, jeung Cihideung.
Cihideung.

Ceprus

Kadaharan ieu ayana ngan di daerah kuloneun kota Garut. Ceprus nyaéta sampeu anu dibeuleum panas diasupkeun kana gula beureum anu geus dipanaskeun (kinca), dahareun ieu kaasup langka sabab ngan nyampak di tempat anu ngolah husus aya gula beureum  asli tina tangkal kawung.

 

Dodol Picnic

Klik Dodol Picnic


Artikel nu patali jeung kadaharan/jajanan khas garut

1. Kurupuk kulit Betul Pusaka - (klik di dieu)
2. Sate Matuh - (klik di dieu)
3. Kupat Tahu Lita - (klik di dieu)

Pencét panah kiwa/katuhu dina Kibord sangkan pindah ka artikel séjén
Navigasi
September 2017
SuMoTuWeThFrSa
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
No Activities.
Stats Situs
IP Address : 207.46.13.102
Tautan Pilihan
spacer