placeholder for flash movie
Senén, 23 Oktober 2017   English | Indonesia
:: Tepas Has wewengkon

Acara Husus

Seni Katangkesan Laga Domba

  Katangkesan laga Domba nyaéta salah sahiji kaulinan rahayat anu diigelan ku kasenian tradisional kendang pencak keur ngaramékeun tempat laga.
Ketangkasan Katangkesan laga domba ngabogaan ciri khas anu pinunjul jeroning domba rék ancang-ancang ngadukeun sirahna jeung domba lawana. Salian ti éta Domba adu ngabogaan awak anu kuat, hadé tur lincah ogé ancang-ancangna kacida unggulna dina waktu rék tanding.
Katangkesan Laga Domba biasana dilaksanakeun dina bulan Juni, Agustus, jeung Desember di tilu tempat nyaéta Ngamplang, Cangkuang, jeung Rancabango.
     
Pesta Cai/Lomba Rakit di Situ Cangkuang
 

Pésta Cai Cangkuang mangrupakeun kagiatan anu rutin dina raraga miéling Kamerdékaan RI. Aya ogé kagiatan anu dipintonkeun nyaéta lomba rakit tradisional, lomba néwak meri, tebutan jeung lain sajabana sarta diigelan ku mintonkeun kasenian calung atanapi pencak silat, biasana dilaksanakeun dina Bulan Agustus.

 

Upacara Ngalungsur di Makam Godog

  Ngalungsur nyaéta lumangsungna upacara ritual dimana barang-barang pusaka titinggal Sunan Rohmat (Sunan Godog). Saban sataun sakali diberesihan atanapi dikumbah ku cai kembang jeung digosok ku minyak seungit supaya teu tai hiangan, biasana dilakukeun tiap tanggal 12 bulan Mulud. Salian ti éta anu dipintonkeun kasenian has Garut.
     

Festival Begendit

  Festival Bagendit nyaéta hiji pésta rahayat anu diayakeun saban taun.Rupa-rupa kasenian dipintonkeun boh kasenian tradisional lais, debus, hadro, jeung sajabana atanapi kasenian modern. Salian ti éta olah raga cai ogé dipintonkeun atanapi dilombakeun.
 

Festival Kesenian Helaran

  Seni Helaran nyaéta hiji pangabdian ka salah sahiji anu ngabogaan pangkat luhur dibarengan nyérénkeun hiji hal anu hadé. Anu disérénkeun éta ditujukeun ka arwah-arwah luhur, nyaéta anu arwah Prabu Siliwangi, ogé Kian Santang, kusabab dua tokoh éta ngabogaan élmu jeung kasaktian anu luhung, barang-barang titinggal mangrupa barang pusaka anu ngabogaan kakuatan ghoib anu tuah.
 
Upacara "Seba" di Makam Ciburuy
  Upacara Seba nyaéta salah hiji pangabdian ka salah saurang anu ngabogaan pangkat luhur jeung dibarengan nyérénkeun hal anu hadé. Anu nyérénkeun perkara éta téh ditujukeun ka arwah-arwah luhur, nyaéta arwah Prabu Siliwangi jeung Kian Santang, sabab dua tokoh éta ngabogaan élmu jeung kasaktian anu luhur, kusabab kitu barang-barang titinggal mangrupakeun barang pusaka anu ngabogaan kakuatan ghoib anu boga tuah.
Upacara tradisional seba sok dititénan dina poe rebo, minggu, ka tilu bulan Muharam malem kemis jam satengah dalapan ba’da isya di Situs Kabuyutan Ciburuy.
 
Hajat Laut Pangidulan
  Hajat Laut Pakidulan mangrupakeun pésta rahayat jeung mintonkeun seni, biasana dilaksanajeun dina bulan Oktober di Basisir Santolo ( Pameungpeuk ).
 
Mojang Jajaka
  Mangrupakeun helaran kréatifitas generasi muda anu miboga rasa ngamumulé kana seni ogé niléy luhung budaya daérah jeung mampu mintonkeun minangka duta pariwisata Kota Garut. Pinilih Mojang Jajaka biasana dilaksanakeun dina bulan Juli.
 
Pencét panah kiwa/katuhu dina Kibord sangkan pindah ka artikel séjén
Navigasi
October 2017
SuMoTuWeThFrSa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
No Activities.
Stats Situs
IP Address : 54.80.148.252
Tautan Pilihan
spacer