placeholder for flash movie
Salasa, 27 Juni 2017   English | Indonesia
Assalam wrwb, Maaf sebelumnya, dimana saya…
assalamualaikum, upami bade magang di dinas…
aslkm.bade naroskeun upami prosedur ngadaamel surat…
Situs yang bagus, sangat bermanfaat. saran…
Nulis Buku Tamu lewat SMS:081221212124
Pencét panah kiwa/katuhu dina Kibord sangkan pindah ka artikel séjén
Jadwal Imsyakiyah
Penghargaan
Sindikasi
rss2 berita
Jalan Anu Ngahubungkeun Desa Kaurugan di Cibunar

Hiji gawir di Lembur Cibunarhilir,Desa Cibunar,Kacamatan Tarogongkidul, urug ,Senen (23/2). Balukarna, jalan anu ngahubungkeun antardesa sapanjang 200 meter katuruban sarta raramat cai bersih PDAM ruksak.

Pajabat Samentara (Pjs) pupuhu Desa Cibunar,Idad Burhadudin,nyarios urugna anyar dipikanyaho wargi sanggeus sabaraha murid SD anu bade mios ka sakola henteu tiasa ngaliwatan jalan eta ku lantaran kaurugan.

“salain siswa,aktifitas wargi anu bade mios damel oge kaganggu. Maranehanana ngabolaykeun niat na kanggo didamel atawa icalan margi jalan henteu tiasa diliwatan. Ampir sapanjang 200 meter jalan katutup urug, ” sanggem Idad.

saurna,liwat jalan, siswa atawa padamel ngan ngaluarkeun ongkos Rp 2.000 nganggo kandaraan umum. Nanging,kaayaan ieu ngudukeun maranehanana ngaliwatan jalan padumukan Cibunar jeung ongkos langkung ti Rp 10.000,ditambih jarakna cekap tebih.

“Jalan ieu nyambungkeun ka Jalan Bayongbong jelasna di Lembur Gandasari,Desa Mangkurakyat. kulantaran katutup na akses jalan eta, pipa kaduh PDAM oge ngiring kaurug ku taneuh, ku kituna kintunan cai kanggo Desa Cibunar,Sukakarya,sarta Sukapadang barobah kaayaan hese, ” sanggemna.

“Jalan ieu nyambungkeun ka Jalan Bayongbong benerna di Lembur Gandasari,Desa Mangkurakyat. Alatan ti katutup na akses jalan kasebat,pipa kaduh PDAM oge ngiring tergerus ku material urug,ku kituna kiriman cai kanggo Desa Cibunar,Sukakarya,sarta Sukapadang barobah kaayaan kagamah , ” sanggem.

Idad nambihan pihakna atos koordinasi jeung PDAM Tirta Intan Garut patali kajadian eta. Hasilna,PDAM bade nyegah na kalawan memasok cai bersih ngagunakeun mobil tanki dugi perbaikian rengse,kira-kira 3 dinten deui.

Akses jalan eta tiasa dipake balik nyanghareupan sonten sanggeus ratusan wargi dibantuan ku puluhan anggota TNI ti Koramil 11 Tarogong ngabereskeun taneuh anu nutupan jalan eta.

Dandim 0611 Garut,Letkol Inf Tungkus Hadi Suseno, nyarioskeun teu aya korban jiwa kulantaran urug eta . Pihakna atos nurunkeun puluhan personil kanggo mindahkeun (evakuasi) lokasi urug.

“Kami atos menggelar karya baktos di lokasi,bergotong royong kalawan wargi kanggo ngaberesan akses jalan balik. Wargi di engitkeun kanggo sok waspaos ku musibah,utamana dina waktos hujan turun di wewengkon taneuh anu miring , ” sanggemna.

Navigasi
June 2017
SuMoTuWeThFrSa
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
No Activities.
Stats Situs
IP Address : 54.81.154.223
Tautan Pilihan
spacer