placeholder for flash movie
Saptu, 29 April 2017   English | Indonesia
Assalam wrwb, Maaf sebelumnya, dimana saya…
assalamualaikum, upami bade magang di dinas…
aslkm.bade naroskeun upami prosedur ngadaamel surat…
Situs yang bagus, sangat bermanfaat. saran…
Nulis Buku Tamu lewat SMS:081221212124
Pencét panah kiwa/katuhu dina Kibord sangkan pindah ka artikel séjén
Jadwal Imsyakiyah
Penghargaan
Sindikasi
rss2 berita
Ratusan Murangkalih Sakola Bade Nimba Elmu dimasigit

Arus Walungan Cikandang dugi ka ageung sarta ampir leber,Salasa (10/2). Balukarna,wargi Desa Tanjungmulya sarta sakurilingna di Kacamatan Pakenjeng henteu tiasa mentas walungan ngagunakeun rakit minangka alternatif jembatan gantung anu ambruk.

Kapala Desa Tanjungmulya,Yusep Kirman,ngadugikeun, hujan ageung anu lungsur teras-terasan saprak Senen (9/2),dugi ka kaayaan cai Walungan Cikandang nambahan drastis. saurna,rakit oge disimpeun di sisi walungan sarta henteu tiasa diangge.

“upami arus walungan seageung kitu,teras rakit na diangge mentas, tiasa tiasa anu nganggena malih palid sareng rakit. Kapaksa atuh, kagiatan pameuntasan dieureukeun tiheula margi ngabahayakeun wargi , ” saur Yusep.

Hiji-hiji na jalan cara kanggo tiasa mentas walungan kasebat,saur Yusep,nyaeta jalan muter jauhna 27 kilometer. Kaayaan jalan oge langkung awon batan jalan pakebonan anu parantos kakoncara gurawes sarta aya leutak.

Wargi oge,saur,balik kahese milampah kagiatanana,di antawisna kahese milampah kahirupanana, angkat ka puskesmas,ngunjalan kenging panen atanapi kaperyogian sadinten dinten ,sarta kagiatan sajabina.

kapala UPTD Atikan Pakenjeng,Ade Manadin,nyarios dina neraskeun kaayaan ekstrim di Walungan Cikandang ieu,pihakna geura-giru milampah sakola darurat di pilemburan.

Langkung ti 100 murangkalih sakola sarta siswa henteu tiasa meuntas walungan ka sakola aranjeunana,nyaeta 83 murangkalih sakola SDN Tanjungmulya III sarta IV,sarta puluhan siswa SMP Hiji Hateup 3 Pakenjeng,SMP 2 Pakenjeng,sarta MTS Alkasfiyah.

sadaya murangkalih sakola sarta siswa ieu asalna ti Lembur Saradan,Porehek,sarta Babakan. Ade nuturkeun sakola darurat bade dimilampah di masigit sarta madrasah di tilu lembur kasebat.

Kawitna diwartakeun,jembatan di luhur Walungan Cikandang kasebat ambruk saloba dua kali dina 2014. Wargi oge ahirna kapaksa ngambah walungan kalawan rakit kanggo tiasa mentas. daleum oge parantos ngajanjikeun ngawangun jembatan di lokasi kasebat ngagunakeun Dana Henteu kaduga atanapi CSR parusahaan.

Navigasi
April 2017
SuMoTuWeThFrSa
      1
345678
9101112131415
16171819202122
242526272829
30      
Stats Situs
IP Address : 107.22.34.37
Tautan Pilihan
spacer